Julefest i samarbeid med Ringerike kommune

Jeg har deltatt i mange år i flerkulturell julefest i samarbeid med Ringerike kommune, Ringerike Røde Kors og barnehager og asylmottaket på Røde Kors-huset i Hønefoss.

-Tanken bak det hele er at barn med ulik nasjonalitet og religion skal få oppleve norsk juletrefest, Takk til de mange som står bak for at i mange år jeg som leder av Buskerud Innvandrerråd sammen deler ut gaver til barna og er med på det flotte opplegget. 

-Jeg oppfordrer foreldre fra andre religioner om å delta i julefeiringen.- Når vi kom til Norge og Øvre Eiker Skotselva, så deltok barna mine på skolegudstjenestene. Selv om vi alle er muslimer, så var vi på det tidspunktet opptatt av at barna mine skal ha respekt, bedre innsikt i andre religioner og ikke minst forstå den norske tradisjonen. Ved å delta i juletradisjonen lærer vi barn og unge til å være tolerante, ha et åpent syn og til å vise respekt for hverandre.Foreldre som nekter sine barn, spesielt av religiøse årsaker, burde gå en runde med seg selv.- Kunnskap er det beste våpenet for dannelse og mot uvitenhet
Jul handler ikke først og fremst om religion, men om tradisjoner man setter pris på i det norske samfunnet.- Jeg ønsket at også min barn skulle oppleve juletradisjoner og delta i julegudstjenester. Juletiden er barnas tid. Julesamlinger på skolen, der barna koser seg med julelunsj og julegodt, og der de deler ut gaver. Alle, uansett bakgrunn, skal delta i julens gleder sammen. God jul alle sammen!

Buskerud Innvandrerråd 

Bijan Gharahkhani

Mobil: 90655247